Nettle soup - Крапивный супчик


On an early Sunday morning the Sun came out, the birds started singing. After looking on this beauty we took our bicycles and went to the dunes, to look for our place with wild mint and I had a hope to find nettles for the soup. We enjoyed with the cycling and excellent weather. We found our place, the mint was just beginning to break through, we collected a little bit, which was immediately drunk upon our return. And also there were a lot of nettles! Hurray - my happiness has no limits. And home I cooked nettle soup, which turned out to be creamy, tender and really delicious. Dear readers, here is a recipe.

For 2 servings you need

Nettle - a beautiful bundle, 5-6 stems
Asparagus - 2 pcs.
Broccoli - 4 inflorescences
Potato - 6 pieces
Marrow - half
Cream
Butter
Salt pepper
Parsley

How to cook nettle soup at home?

We take all the ingredients except nettle and parsley and fry them 2 minutes on butter with your favorite spices, I have my own amazing mix. Fill with water, cook until ready. Turn off and immediately add the cut nettle and cream. Decorate the dish with the parsley.

Translation into Russian:
В раннее воскресное утро вышло Солнышко, птички запели и мы захотели прокататься на велосипедах и выбраться на природу, поискать наше место с дикой мятой и у меня была надежда найти чистую крапиву для супчика. Получили огромное удовольствие от задействования своих мышц и отличной погоды. Нашли наше место, мятка только начинает пробиваться, насобирали немножечко на чаек, который сразу попили по возвращению. А также там было очень много кустов раскошной крапивы! Ура - моему счастью нет предела. И домой я уже возвращалась с мыслей о крапивной супе, который очень и очень получился кремовым, нежным, вкуснейшим. А вот Вам и рецептик, дорогие читатели. 

На 2 порции нужно
Крапива - красивый пучек, где-то 5-6 стеблей
Спаржа - 2 шт
Брокколи - 4 соцветия
Картошка - 6 штучек
Кабачок - половина
Сливки 
Масло
Соль, перец
Петрушка

Как приготовить крапивный суп дома?

Берем все ингредиенты кроме крапивы и петрушки и поджариваем их минуты 2 на масле с любимыми специями, у меня это свой удивительный микс. Заливаем водой, варим до готовности. Выключаем и сразу добавляем порезаную крапиву и сливки. Петрушечкой украшаем блюдо.


Comments

  1. I cooked it today - it is so tasty!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts