Apple charlotte with cherry vegetarian - Яблочно-вишневая шарлотка


I participate in "cook online" course from amazing Ukrainian woman Shiromani. And I decided to use her recipe because I had full bag of apples from grandma's garden.
This is very quick dough recipe because you need to add all ingredients in one bowl and mix.
My cup is 250 ml.
The advice is to prepere springform pan - cover it with a very thin layer of butter and cover with a little bit of semolina. This makes very nice, equal side shape of the cake and the cake will not stick to the pan so it is easier to take it out and of course to clean.

Ingredients:


  • Flour - 1 cup
  • Semolina - 1 cup
  • Sugar - 0.5 cup
  • Baking soda - 1 tsp
  • Cinnamon, mixed spice
  • Oil - 100 ml
  • Kefir (or yogurt or sour milk) - 1 cup
  • Apples - 2
  • Cherry - 1 cup

Put in preheated oven +180 for 20 minutes and check with the wooden stick. 
Bon appétit! 
Translation into Russian:
Прекрасная Широмани делится во время cook online легким рецептом шарлотки. Смотрим здесь.
Все ингредиенты смешиваем и выливаем в форму.
У меня была специальная мерная чашка на 250 мл.

Ингредиенты:


  • Мука - 1 чашка
  • Манка - 1 чашка
  • Сахар - 1 чашка 
  • Сода - 1 ч.л.
  • Корица, 
  • Растительное масло - 0.5 чашки
  • Кефир (также подойдет йогурт или кислое молоко) - 1 чашка 
  • Яблоки - 2 шт 
Выпекается в предварительно разогретой духовке примерно минут 30 при +180, проверяем деревяной палочкой.
Приятного аппетита!


Comments

Popular Posts